Samhällsläraren = hemsk

Hej alla bloggläsare!
Idag måste jag verkligen säga att vår samhällslärare är hemsk. Herregud, hon är ju hemskare än vår finskalärare :s Typ alla blev knäpptysta på timmen. Vi antecknade en massa. I morgon har vi även kemiprov. Och det kommer gå så dåligt.

Men men, vet inte om jag behöver skriva nåt mer for the moment. ^^


xoxo

Styckat en kyckling

Idag har vi lärt oss att stycka en kyckling. Iallafall 6 st i klassen. Resten av klassen har gjort vår mat som var rätt bra. Att stycka en kyckling var nu inte det lättaste, men det gick! xD
Vi har även städat golvet och sånt. I morgon blir det vanliga tråkiga kurser, matte, finska & Samhällslära. Men nu ska jag ta det lugnt och göra lite annat innan jag ska iväg med mina tre vänner :)
Ha en bra dag ♥


xoxo

Dagen har vart jobbig

Idag har dagen varit otroligt jobbig. Ärligt talat så är jag helt slut. Kom dock hem för ungefär en timme sen.
Vi var indelade i 3 grupper på 3 personer som delade in matsalen i 3 olika delar. Vi serverade kaffe och te. Själv så hade jag en enkel fråga "Socker eller mjölk?". Busenkelt! :D Men jag vet inte vad jag ska skriva om mer.
Eller jo! Idag så rensade & filéade gäddor och sen så filéade vi lax. Och så har jag hackat persilja + hackat lök. Började svida i ögonen efter att ha hackat min andra lök. Det var rätt ovanligt. Ska inte uttråka er nå mer så, ha det bra och godnatt på er! :)


xoxo

Lång dag idag

Godmorgon alla läsare! :)

Idag så blir det en lång dag. Vilket betyder att vi kommer jobba ikväll på föräldramötet som min kanske minns jag skrev om? Idag har jag inga större planer på nåt p.g.a. det. Maten äter vi senare då, antaligen efter att vi har serverat ^^ Har inget mer att skriva om nu :) Ha det bra alla!


xoxo

Segt internet

Hallå alla läsare!

Idag har det inte vart så jättemycket, i skolan har vi fixat en grönsaksutställning till skolans kök, sen har vi smakat olika ostar. Vi gjorde ingen mat idag och inte i morgon heller. Vi har otroligt mycket att göra även i morgon, smörgåsar till föräldramötet, producera en massa olika grönsaker och sånt. Idag har vi även varit i datasalen och gjort ett kompendie där vi är indelade i 3 olika grupper, jag var med en av mina kompisar och en av killarna i klassen. Vi gör ett kompendie om fisk och skaldjur inom hela vår klass. Och vår grupp har torsk, röding och hummer.

Föresten, jag kan inte ladda upp bilder p.g.a. att min det är min brors laptop jag använder på internatet! Lovar att ladda upp bilder mer under helgerna om jag hinner!



Är fortfarande lika stol
t över detta "pris" av Emma! :)


xoxo

Godmorgon

Godmorgon kära läsare ♥
Har ni sovit gott? Det har jag iallafall. Börjar om ca 40 minuter. Skönt! Det var nu sol då jag vaknade så hoppas solen håller sig idag! :)

Vad händer idag för er då? ^^


Nej ska ta och byta om till mina arbetskläder ;) Ha en bra dag!


xoxo

Bloggar topplista

Igår var jag duktig och lade till bloggen på bloggartopplista. Hoppas det kommer fler besökare nu! :) Haha, säkert ;)
Annars sitter jag nu vid internatet och har tråkigt. Har sovmorgon i morrn så ^^ Skönt :D
Ny period vilket betyder nytt schema, måndag till onsdag är vi i köket som vanligt. Sen har vi samma lektioner som förr men vissa av dem har bytt dag eller tid eller minskat med en lektion ;) Har även fått ett nytt ämne i vårt schema som vi har 5 lektioner i veckan.
Annars ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Lyssna på musik och sånt. Haha :) Vet inte vad jag ska skriva nu. Hoppas ni inte blev uttråkade kära bloggläsare!


xoxo

Packa pappas kappsäck

Jag måste packa. Men jag vill inte och orkar inte. Gaah, orkar inte för jobbigt >.< Borde skaffa mig en slav som packar mina saker åt mig. Liksom jag pallar inte packa själv idag.
Annars vad händer idag för er då? Plugga, städa, packa eller nåt annat?
Jag var igår och skaffade basebakll mjuisbyxor igår. Dom e riktigt härliga. Dock fanns inte storleken jag ville ha, utan jag tog mörkblå med rätt storlek. Jag ville ha gråa men ja, får försöka söka vidare om de kommer mer. Annars ska jag ha nån att köpa åt mig ;)
Ska äta! Ha det bra!


xoxo

Svar på tal till Cissi

Cissi om Kockrock med äppelfläck:
Ska vi följa varandra via bloglovin? :)



Jao, om du vill senare så skriv ett inlägg på din blogg om min ^^

Kockrock med äppelfläck

Måste bara säga det här, om du skalar äppel och tappar äpplet sådär halvt ta det mot kockrocken men ta och tvätta bort fläcken i tid. Annars går den inte bort :s Jag råkade ut för det på en av mina kockrockar så få se om den ens går bort över huvudtaget, annars ligger jag risigt till :/

Vet inte om jag behöver skriva nåt mer för tillfället ;)


xoxo

Headern klar


Klicka på bilden för att få den större ;)

Har orkat fixa mig en header nu. Den får duga.
Kände mig dock lite dum som skulle ha dit den så satt jag på kodmall istället för stilmall. Men fixat.
Sen bloggvärdet + vistors från olika länder är tyvärr inget jag kan göra åt nu. Ska titta närmare på det sen. :)

Ska snart ta med mig laptopen och gå till vardagsrummet och se på tv + dippa grönsaker.

På tisdag ska jag även och servera på föräldramötet tillsammans med min klass. Ska bli kul och hoppas vi inte misslyckas! :) Men det gör vi ju såklart inte. Jag tror bestämt att det kommer gå ganska bra ;) Haha! :) Vet inte om jag har mer att säga för stunden.


xoxo

Regn regn och åter igen regn

God morgon alla läsare!
Idag när man vaknar så gissa vad det gör. Jo det regnar. Jag börjar bli så trött på regnet >.< Kom igen, regna i två dar, det lär ju bli översvämmning snart känns det som >.<
Anyway, idag så ska jag väl försöka sticka in till stan med mamma & systern, jag ska iallafall ha mig nå sånt där att ha mellan papperna i mappen, får ju ett till ämne denna period som kommer. Samhällslära >.<
Aja, bloggar mer senare!


xoxo

Ps. Jag ska lägga in bloggen på nån blogglista så vi får fler läsare som ger mig inspiriation till att blogga. Ds.

Uppsats skrivning

Sitter på modersmål och skriver uppsatser. Jobbigt men ett måste. Haha ^^ Idag är det fredag vilket betyder att jag åker hem igen :) Skönt ^^ Bättre internet hemma så jag kan spela bättre haha :D

Uppdaterar mera senare!


xoxo

Sängen nästa

Som rubriken säger mina läsare. Sängen nästa ->

See ya tomorrow ♥


xoxo


Ps. Hårfärgningen gick nog riktigt bra på vår kompis! ;) Ds.

Torsdag, städdag :(

Idag är det städdag på internatet. Usch fy säger jag bara.
Förlåt för att jag inte orkat blogga heller men irl går före som sagt! :)

Tisdags: Köket som vanligt. Sen på kvällen så var jag och mina tre kompisar ner och spelade på Guitar Hero, Singstar & Need for speed. Vi var väl där i över 2 timmar iallafall och vi hade jättekul kan jag säga! :D Sen gick vi nu upp till rummen igen och jag gjorde inte så mkt ^^

Onsdag: Var i skolan köket som vanligt igen :P Aja, efter skolan så lagade jag mat, åt, fixade mig in för Wasa by night med mina vänner och vi gick iväg. Vi hade faktiskt ganska så kul fast det var jobbigt att gå ^^ Haha :) Men ja, vi stannade för å köpa pizza som vi tog med till internatet. En familjepizza. ^^ Gott gott fast det var tropicana som har ananas som jag inte är så förtjust i :p Men en av kompisarna hade sockerfyllan så hon hoppade och hade sig.


Idag har det inte varit så mycket speciellt ännu, ska iväg och köpa lite smått som jag ska ha för ikväll. Ska färga håret på en av kompisarna, och ha filmkväll och så ska vi se vad som blir över av kvällen ;) Haha. Långt inlägg för första gången på länge! :D


xoxo

Skolfotografering & lärt mig att servera

Skolfotograferingen gick väl helt ok. Inget fel på det ^^
Idag har jag även lärt mig att ta bort tallrikarnaservitrisvis. Gud det var ju assvårt att lära sig först xD Haha, tänkte inte få till det över huvudtaget nej :P Men det gick. Jag får hoppas att det går lika bra i morrn :) Men det gör det säkert.

Finns väl inte så mycket mer att säga nu just...


xoxo

Skolfotografering i morrn

I morgon har vi skolfotografering och jag kommer se übersnygg ut säger vi :D
Min klädsel ska i alla fall va en tunika & tights från GinaTricot.

Ska snart gå och lägga mig. Puss på er ♥


xoxo

Svar på tal till Emma

EmmA ([email protected]) om Mina funderingar med dysmeli:
Haha jag slapp också hänga i typ ringar på idrotten :D Min läkare hade sagt när jag var liten att jag skulle nog inte kunna cykla. Skulle vara svårt att hålla i styret. Men det går bara fint. Jag tävlar till och med i luftgevärsskytte, på samma vilkor som alla andra.

Visst kommer det dagar då man önskade att man hade en "vanlig" hand, men sen tänker man "Nä, det hade inte varit jag."




Cykla är inget problem för mig :) Och jag har lite luftgevärsskytte som fritidsintresse på sommarn ^^ Och ja, jag håller med om att jag önskar att man har en vanlig hand, men ännu där till så tänker på det igen så är det ju "nej det skulle inte vara jag". Unika är vi ju ;)


xoxo

Mina funderingar med dysmeli

Just nu sitter jag och funderar smått över vad min dysmeli kan ställa till med för typ av problem i framtiden som t.ex. jobb. Jag har smått problem med att ta ut saker ur ugnen och jag är jätterädd för att bränna mig på handen. Även så var jag på väg här i tisdags att bli av med 2-3 fingrar då jag hackade rödlök och jag är otroligt glad att jag hann reagera så snabbt att jag drog undan handen jättesnabbt. Men jag ska fortsätta se framåt på livet och även positivt.
Dysmelin har ju sina fördelar, t.ex. på gymnastiken i högstadiet slapp jag göra en sak på muskelkonditionstestet och det var att hänga så länge man orkar på en sak. Och jag skulle inte ha klarat av det. Det visste jag ju innerst inne.

Till alla med dysmeli eller har barn som har det: Tänk positivt, det hjälper er på traven otroligt mycket! :)



xoxo

Google translate

Nu har jag google translate till er som inte förstår svenska! Finns till höger! ---->


Eng: Now I have google translate to you how dosen't understand Swedish! It to right. Mabye it isn't translate right but you may undestand now ;)

Cupcakes

Hallå era läsare ;)

Idag har jag bakat muffinsen till mina cupcakes. I morgon gör jag frostingen :) Det är vanliga muffins som ska ha vitchokladsfrosting med gul karamellfärg. Mamma ska ha partylite i morgon så ^^ Annars har det inte hänt så mycket :) Jag har nu vart och handlat med mamma och syrran och köpt lösgodis och lite annat ;)

En fråga till er alla:
Vad vill ni att jag ska blogga om? Jag har inte så mycket inspiration alla gånger ^^


xoxo

Tumme med hack

Ska visa er min tumme med hacket nu ^^



Få se hur det ser ut efter nån vecka ^^


xoxo

Svar på tal till Emma

EmmA  (******) om Svar på tal till Madde:
Om du inte vet vilka färger som passar kan du kolla på colorhunter.com. Där kan du kolla vilka färger som passar till bilderna.


Tack! Ska titta på det ikväll! :)

Värsta spårket

Har modersmål och vi ser på värsta språket. Ser på det samtidigt som jag skriver ^^ Haha :) Går faktiskt ganska så bra. Vi har fula ord idag så vi har fått svära extremt mycket. Men ska fortsätta titta på det nu


xoxo


Svar på tal till Madde 2

Madde om Svar på tal till Madde:
ja just så! Men he e no bara ti pröv sej fram.. Böri me en header först om du e bra på photoshop? :)


Jag kör mina headers i gimp ^^ Förstår mig bättre xD Haha :D Jag har även photoshop elements 7 på datorn hemma. Gimp finns även på datorn hemma eftersom jag har brorsans laptop till låns. :) Ska försöka leka fram något i Gimp idag och se vad jag får fram :)



xoxo

Svar på tal till Madde

Madde om Design:
Beror på va du vill ha för nå?!! :)


Problemet är väl att jag vet inte vad jag vill ha xD Jag ska iaf ha två bilder på ett par händer. Men jag vet inget mer. Och färg har jag ingen aning om? xD
Det är därför jag frågar er om lite råd så kan jag fixa designen.


xoxo

Design

Är det nån som kan ge tips till vad jag ska ha för design till denna blogg? :) Skulle va jättebra om jag fick en idé så jag kan börja jobba på min design snart. Börjar bli trött på basic designen you know ;) Haha :D
Och sen, tipsa om bloggen på eran hemsida eller blogg så blir jag riktigt glad :D


xoxo

Är det ett krig på gång eller?

Nu just hör man ett gäng pojkar som spelar krigarspel så det dunkar i hela internatet. Låter som ett trejde världskrig, hördes på långa vägar då de spelade.

Har just varit till Bella Vista och ätit pizza med mina tre kompisar eftersom vår ena kompis fyllde år i tisdags.  Dagen har väl varit rätt så snabb idag, kemin gick fort eftersom jag var i mindre grupp med mina kompisar, sen två timmars håltimme, sen finska som var seeeeegt eftersom vi har en lärare som håller tiden exakt. Han är läskig :o


Men ja, och sen då vi kom från Bella Vista så såg jag en skata som käkade sopor. Mums eller nåt? Och nu igen har nån idiot lagt skräp i vår korridor istället för att gå ut med det ca 30 meter. Är dom så lata? Herregud det stank ju lika mycket som det gjorde för två dagar sen. Aja, finns väl inte så mycket mer att säga.


xoxo

Skar mig igår

Jag glömde ju berätta att jag skar mig igår på kniven då jag hackade lök. Men det var inget allvarligt så oroa er inte ;D Haha, får va försiktigare ^^
Annars så har det inte hänt så mycket på sistone förutom att jag var till tandläkarn idag. Inte så kul att åka dit, men måste man så måste man. Hah :D

xoxo


Pssst, det är inte förbjudet att kommentera ;)

Svar till Nattiz igen :)

Nattiz (********) om Svar på fråga: Tack för svaret:)!

Som sagt, min son har ju också dysmeli, du såg säkert bilden på hans hand när du svarade och kommenterade min blogg :) Min son klarar ju av de mesta, dysmelin är inget större hinder i hans liv! Det är inte så många som reagear så mycket när dom ser att han har 2 fingrar men det finns ju dom som tycker synd om honom vilket retar gallfeber på mig förjag tycker inte synd om honom så varför skulle dom?! Jag har inte gått på nå läger och så än men jag har alltid undrat hur det kommer att vara för honom som tonåring! Är det mycket elakheter osv....

Jag är glad att jag hittade hit iallafall!




Jag tycker att elakheterna kan komma via internet vilket har hänt för mig. Jag var lite utstött ur klassen ibland vilket var lite synd. Men jag har ändå några kompisar vilket är ganska så bra :)
Han ska iallafall lära sig att fast han har handen så som den är så är han unik. Han är mer speciell på ett vis. Hoppas du förstår saken :) Jag har ju handdysmeli på högra handen som han också har. Men det hindrar mig absolut inte!

Det finns även två tjejer som också heter Emma som jag heter och de har båda dysmeli. En har armdysmeli och andra har handdysmeli. En av dem har en blogg det är hon med handdysmeli Emma och hon har skrivit ett inlägg om min blogg där. Hon är verkligen jättetrevlig. Hon är 3 år äldre än mig. Läs om hennes liv där! :)


xoxo

Facebook - Åldersgräns 13

Jag har sökt runt lite på facebook på personer, mittiallt hittar jag folk under 13 som är med. Finns folk som är från 8-10 år som är med. Liksom vad är coolt med facebook? Det är en vuxen/tonårssida. Inget för barn under 13.

Jag råder alla vuxna att säga nej till att låta deras barn gå med på facebook. Det är ju ert privat liv tills dom är 13 år. Säg nåt i stilen med "Den dagen du blir 13 år får du gå med på facebook. Inget före det". Jag ska aldrig låta mina barn gå med på facebook förens i 13 års åldern. Jag förstår dessutom varför dom vill vara med eftersom det finns spel att spela. Men dom kan ju vänta?

Sen har jag ju hittat folk som registerat sina husdjur på facebook. Är dom helt galna eller skaffar dom sig vänner till facebook spelen? Och i mitt stilla sinne har jag funderat på om ens husdjuret sagt det vill vara med på facebook.

Eller vad tycker ni kära läsare?


xoxo

Svar på fråga

Nattiz   (********) om Hemma igen (Sen ca 6h tillbaks):

Hej! Jag googlade uppordet dysmeli iochmed att min son har det, ville se om det fanns bloggare som hade det eller skrev om det och då dök denna blogg upp :) Det jag inte förstår är om du har dysmeli eller om du skriver om det?

Tacksam för svar!

Ha en trevlig helg :)



Jag har själv dysmeli. Hand dysmeli! :) Jag hittade på facebook en grupp om dysmeli där jag diskuterade om att starta en blogg men var inte säker. Fast jag tänkte sen att startar jag en blogg om dysmeli, innehållande med min utbildning så kommer folk öppna ögonen för oss att vi inte är "sämre" än dem.
En av mina kompisar är riktigt fasincerad över hur jag kan skriva så snabbt. :)


Tack för frågan Nattiz! ^^


xoxo

Hemma igen (Sen ca 6h tillbaks)

Godkväll alla bloggläsare!

Har nu varit hemma i ca 6h och inte gjort mycket, vart in till stan med pappa och köpt en Baseball jacka från GinaTricot i grå färg. Ville ha svart eller mörkblå. Svart fanns inte och mörkblå fanns ingen lämplig storlek. Men jag är rätt nöjd med min gråa ändå! :) Haha.
På söndag blir det tillbaks till internatet, sen hem igen på måndagskvällen för jag ska till den älskade tandläkaren typ. Usch jag hatar tandläkare :( Iallafall så tror jag inte det är så mycket mer speciellt att säga. Ha det bra alla bloggläsare!


xoxo

Städdag

Idag är det då städdag på internatet. Naaaajs. Jag har ingen lust eller ork men vad gör man inte för att få bo här? Haha :)
I morgon är det fredag vilket betyder helg efter klockan halv 3 :D Haha, måste göra läxor ikväll oxå. Pallar inte men måste.

Annars vad händer hos er ikväll då?


xoxo

Kommentarerna

Jag vill även uppmärksamma er om att jag inte riktigt kommer godkänna reklam kommenterar typ "Besök min blogg!" eller nåt sånt. Så försök undvik sånt. Jag kollar er blogg för att se vad det först. Med undantag kommer jag att lägga upp sånt som är intressant av kommenternara! :)


xoxo

Knivarna

Idag har vi fått våra knivar vilket är superbra! :) Haha, första jag lyckas göra är att få en kniv att råka slinta sig i min hand men det började inte blöda som tur var! ^^ Ska ta väl hand om dem det är jag rätt så säker på :)
Annars så vet jag inte vad jag ska skriva. Är det nåt nån vill veta?

Föresten, jag kommer inte svara på folk som inte har namn eller är anonyma i kommentarer. Ge namn, adress eller hotmail behöver ni inte ge ut över huvudtaget så jag får veta ert förnamn iallafall! :)


xoxo

Bechamelsås

Idag lärde vi oss att göra en bechamelsås på 1 liter mjölk vilket innehöll bara 70 gram mjöl och 70 gram smör. Men den jag gjorde blev helt ok. Ostsåsen var inte så god men skinksåsen var mumsig :) Haha ^^
För er som inte vet en bechamelsås är så det är en vit grundsås som man använder till bl.a. lasagne och vill man ha den till typ svampsås så lägger man bara i svampar i såsen. Vi hade ostsås och skinksås så vi rev osten och hackade skinkan. Eller ja, min ena kompis hackade skinkan :)
I morgon ska vi göra lasagne och en greksisk nationalrätt som jag nu inte minns namnet på nu igen xD Bra minne man har då :) Men det lät iallafall gott :)


xoxo

What to do?

Vad ska jag göra nu då? Sitter vid internatet, lite uttråkad. I morgon är det köket som gäller ihop om att vi får våra knivar.
Men men, idag har det inte hänt så mycket, har packat, ätit, åkt hit typ. Haha, vet inte vad jag ska skriva om för tillfället :/ Sry guys ^^


xoxo

Beautiful blogger

Jag har fått en award av Emma!


Med detta award så följer vissa förpliktelser:
♦ kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
♦ tacka och länka till den som nominerade dig
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om dig själv

  1. Jag älskar att göra mat och baka
  2. Jag älskar att lyssna på musik och det blir många timmar tillsammans på en vecka
  3. Jag gillar inte att välja ut saker för då får jag beslutsångest efter en tid.
  4. Jag fotograferar mycket och redigerar dem
  5. Jag brukar oftast vara riktigt crazy med mina vänner
  6. Jag älskar min pojkvän otroligt mycket för att han älskar mig för den jag är
  7. Jag har svårt att lära mig saker direkt utan måste göra det praktiskt typ.

Jag nominerar:
Sanna
Evah
Amanda
Matilda
Filibabba

Räcker med dessa. :) Kom inte på några fler heller så! :)

xoxo

Matmässan igår då

Igår på matmässan hade man ju stora förhoppningar om att det skulle handa om mat. Fast ca 20-30% av själva mässan bestod ju av typ knivar, smycken och sånt. Liksom, matmässa ska väl bestå av mat eller har jag fel? Hittade nu i alla fall speltpasta eller som det kallas i Sverige dinkelpasta. Köpte ett paket till mamma för att testa det. Få se när vi använder det. Helst då jag är hemma hoppas jag ;) Haha, vet inte vad jag ska blogga om nu just.


xoxo

Matmässa i morgon

I morgon är det då matmässan. Det är åk 1 och 3 från skolan som åker. Det kommer bli kul har jag på känn! :) Dessutom så ska vi åka till Juustoportti och det betyder då på svenska Ostport lite komsikt att översätta vissa finska ord till svenska. Men ja, sen så är vi där ett tag och sen åker vi hem igen ^^ Sen ska man tillbaks till internatet hämta sina grejer och åka hem över helgen igen. Men ja, finns väl inget mer att säga. Kommer antaligen att blogga i morgon om matmässan :)

xoxo

Ny månad nya tag

Det är en ny månad mina kära läsare. Idag har vi vart på besök till en annan grönsaksodlare och kollat hans grönsaker osv. På fredag är det matmässa som gäller till Kauhajoki för er som inte vet vad det är så kan jag säga att en av de två skolmassakerna som var här i Finland så var i Kauhajoki. Vi ska åka dit typ klockan 8 på morgonen. Vi åker dit med årskurs 3 i två transiter. Jag antar jag inte åker med 3orna utan med min kära klass ^^ Och i morgon så är det inte mycket andra lektioner än kemi och finska. Inklusive en håltimme :D Asskönt juh ;) Men jag vet inte om jag ska skriva mer här för tillfället.

Ha det bra alla bloggläsare!

xoxo

RSS 2.0